#SK2019 er et 4-ukers onlinekurs, og et resultat av verdens største kostholdsstudier, med oppdatert forskning fra 2019.
#SK2019
Hvordan få en bedre helse og strammere kropp uten å telle kalorier eller gå sulten..
NYHET: NÅ MED EXPRESS VERSJON; for deg som har INGEN tid, men skal ha resultater!
 • 4-ukers onlinekurs med kosthold og trening
 •  Pengene tilbake garanti 
 •  Ingen kaloritelling 
 •  Har allerede hjulpet 27 000 kvinner
Mitt navn er Mari Krogshus og jeg er eier og daglig leder av OnlineLifeChange AS. De siste 10 årene har jeg hjulpet over 25 000 kvinner med vektnedgang, helse og livsstilsykdommer. Dette ved å se gjennom påvirkede mellomledd som formidler kunnskap og levere den helt oppdaterte vitenskapen i praksis; som gir de faktiske resultatene hos kundene våre. Jeg har en bachelor i ernæring (det er dog IKKE dette som har gjort meg flink i faget), er forfatter, ernæringsildsjel, nybakt mor, personlig trener og evig sannhetssøker. 
Kurset for deg som ønsker vektnedgang uten at det overtar livet ditt..
 • 4-ukers onlinekurs med kosthold og trening
 • Pengene tilbake garanti
 • Ingen kaloritelling
 •  Har allerede hjulpet 25 000 kvinner
Bestill nå!
Pris er nå kun 299,- (engangsbeløp).
Start i dag, i morgen eller når du vil, kurset er ditt for alltid!
Ved å bestille før den 20.juli får du også;
- express versjon av #SK2019.
- ferie/sommerguide!
- månedlig oppfølging UT ÅRET!
- 20 sunne SJOKOLADEdesserter!
- vår bestselger tatt av 4500 kvinner: hormonell kartlegging!

1
Din informasjon
Ditt navn og e-post
2
Fullfør ordre:
Din betalingsinformasjon:
Shipping
Ved å handle, og legge igjen din e-post adresse her, er du sikret av vårt personvern, samt godtar å motta e-poster fra oss som du når som helst kan avmelde deg. Betalingen din er sikret via Stripe.
BONUSENE TIL DEG SOM BESTILLER NÅ:
 •  Vi vet at det er vanskelig å bli ferdig med et kurs, derfor gir vi deg månedlig oppfølging et år etter kurset er ferdig; verdi 4990,-! 
 • NYHET: SOMMERGUIDE, så du både kan kose deg og oppnå resultater i sommer, uansett hvor du er!  
 • ​Du får også 20 SUNNE sjokolade desserter!
 • ​Helt ny lansering; teknikk oppfølging på trening! 
 • ​Over 50 NYDELIGE oppskrifter; mexicansk, thai, husmannskost, rundstykker og masse mer!
Bonuser til deg som bestiller nå;
blant annet oppfølging ut året!
 • Vi vet at det er vanskelig å bli ferdig med et kurs, derfor gir vi deg månedlig oppfølging et år etter kurset er ferdig; verdi 4990,-!
 • NYHET: SOMMERGUIDE, så du både kan kose deg og oppnå resultater i sommer,
  uansett hvor du er! 
 • Du får også 20 SUNNE sjokolade desserter!
 • Helt ny lansering; teknikk oppfølging på trening!
 • ​Over 50 NYDELIGE oppskrifter; mexicansk, thai, husmannskost, rundstykker og masse mer!
  Herregud som jeg gleder meg til #SK2019, jeg fikk vanvittige resultater på #SK2018!       
    - Ingrid Johnsen
  Vanlig stilte spørsmål!

  • Hvordan fungerer det? Etter du har bestilt på denne siden, og betalt et engangsbeløp på 299,-,  mottar du en e-post som bekrefter kjøpet ditt, med denne e-posten mottar du også selve kurset, som er samlet i èn PDF (vi viser deg denne i video lenger nede på siden). Denne kan du bruke på PC/Mac, nettbrett, på mobil, eller du kan, som mange gjør, printe den ut. Du får også tilgang til en egen lukket facebook gruppe for alle deltagere på kurset. 
  •  Hvorfor skal jeg tro på at dette er slutten på dietter, og at dette faktisk fungerer? Vi har nå blitt lært det samme de siste 50 årene, i mens vi veier mer enn noensinne, og er sykere av livsstilssykdommer enn..ja, noensinne. Det du prøvd til nå, er et resultat av dette. Du har prøvd å telle kalorier i mens vitenskapen viser oss at dette IKKE fungerer. Du har prøvd å kutte ned på mettet fett, noe vitenskapen viser oss at IKKE gir oss bedre helse. Du har prøvd å trene deg slank, imens vitenskapen viser oss at kosthold er det viktigste i kampen mot for mange kilo, og ikke trening. Du har prøvd å bruke mindre salt for å være sunn, og endt på med bivirkninger av for lavt inntak av mineraler; søtsug og sult. Det er logisk og riktig at disse tilnærmingene kun har gjort skade. Fordi de gjør skade. Om du vil lese mer om dette, bla lenger ned på siden. 
  • Når begynner jeg? Akkurat når du selv ønsker, men etter/fra 29.april.
  • Passer det til barnefamilier? 100 %. Dette er mat som gir menneskekroppen optimal helse, uavhengig av alder. Og helsen til barna våre vil jeg si er enda viktigere enn vår egen, så å lage disse vanene med barna dine, er det beste du kan gjøre for barna dine, både nå, og i fremtiden. Det er mat som barna elsker og tillegg oppskrifter som er EKSTRA barnevennlige, om barna dine er litt kresne. Det er ingen grunn til å lage to ulike middager, EVER.
  • Hva spiser jeg i løpet av en dag? Du kan velge mellom uendelig mye god mat! Favoritter er havregrøt, smoothiemed bringebær og banan (smaker nydelig og barna elsker den også!), omelett, knekkebrød med deilig pålegg, rundstykker, kjøttboller med tomatsaus, lasagne, torsk med chorizo og masse mer!
  • Hvor lenge har jeg tilgang til kurset? Alltid. 
  • Hvordan kan jeg oppnå resultater uten å telle kalorier, det er jo bare fysikk, at man må bruke mer enn man inntar? Så enkelt er det (heldigvis) ikke. Ulike kilder til kalorier påvirker både sult, metthet, fettforbrenning og fettlagring. Dette kan du lese mer om nederst på siden om du ønsker den ordentlige forklaringen. 
  •  Hva skjer om jeg ikke er fornøyd/oppnår resultater? Først hjelper vi deg, for da er det noe vi ikke har gjort eller forklart godt nok. På denne måten sørger vi for at du gjør dette riktig, og ikke minst tilpasset DEG og din kropp. Om du skulle bli den første som dette ikke fungerer for, får du selvfølgelig pengene tilbake. 
  •  Passer det til meg som har ryggplager og/eller prolaps(er)? Ah, endelig er du på rett plass! Jeg har selv to prolapser som jeg holder i sjakk med riktig trening og vi har hjulpet HUNDREVIS i samme situasjon. Prolapsen din gir deg bare enda en større grunn til å trene riktig og vi har eget treningsprogram for deg, så du endelig kan leve uten smerter. 
  • Jeg har allergier og intoleranser, vil dette fungere for meg? 100 %! De vanligste allergier/intoleranser er mot korn og meieriprodukter og hei, vet du hva? Du skal sette pris på at kroppen din sier fra! Det som er "vanlig mat" i dagens samfunn ANER nemlig ikke kroppen din hva er. Fysiologien din har vært som den er i dag i hundretusenvis av år, og hvor lenge har den blitt utsatt for mye av maten du finner i butikkene i dag? i 50 år! 50 ÅR! Den har ikke SJANGS å henge meg, den aner ikke hva dette er, og heldigvis, reagerer den. Vær glad for det. Det tvinger deg til å innta mat som gir deg helse og naturlig vekttap. Konklusjon; yes, we`ve got you!
  • Er det lavkarbo? Nei, dette er ikke lavkarbo, du skal nå velge sunne og naturlige kilder til karbohydrater. 
  • Hva skjer etter de 4 ukene? Etter de 4 ukene kurset varer har du lært deg hvor enkelt det er å lage og spise mat som gir deg resultater, så du står trygt alene når livet treffer deg. Om du trenger litt mer hjelp løser vi selvfølgelig det sammen. 
  •  Hva om jeg faller av midt i? Det er jo sånn livet er! Plutselig er man på besøk, på ferie, du var sliten etter jobb, du bestilte en pizza, osv. Det er DET du skal lære deg nå, at ikke dette er så skadelig som du trodde. 

  •  Jeg har en travel hverdag og ingen tid til å lage mat, vil det fungere for meg? Ja! Jeg personlig, selv om jeg elsker mat, er IKKE glad i å bruke tid på mat, så dette lærer jeg også deg. At det er håp for deg også! Og ikke minst, maten er god selv om det tar liten tid eller må gjøres på farten.
  •  Hvilken type trening er det? Det er trening med resultater i fokus. Du skal altså få MAKS ut av tiden du bruker på trening, så du får løsningen på akkurat DENNE treningen. Det er styrketreningsøkter på 45 minutter som kan gjøres både hjemme og på senter, samt effektive kondisjonsøkter som gjøres ute eller inne, på ca. 30 minutter. Stikkord: gled deg til resultater og endorfiner!
  • Kan jeg trene hjemme? YES! Hjemmetrening er ofte en god løsning på tidsklemma!
  Hvem er #SK2019 for?
  Dette er for deg som ønsker vekttap og helse og;
  • ​Vil spise GOD mat og ikke gidder å prøve noe nytt IGJEN!
  • ​Deg som ønsker ENERGI, best mulig helse og lav risiko for sykdom.
  •  Er klar for en endring og forstår at om det du har prøvd til nå ikke har fungert, så må du gjøre noe annet.
  • Trenger noe som fungerer i en travel hverdag.
  • ​IKKE gidder å lese på en plan at du skal ha "39 gram avokado i dette måltidet".
  • ​Ønsker ubegrenset oppfølging: om du er usikker på noe, kan du alltid spørre oss!
  Hele kurset kommer i èn PDF, som du kan bruke på telefonen, PCèn din, eller på nettbrettet ditt:
  Vanlig stilte spørsmål:
  Vi skjønner at du vil ha svar, du skal tross alt gjøre en sunn og smart avgjørelse nå, i en jungel av helseinformasjon:
  Kan jeg gå på dette uten å trene eller om jeg har spesielle behov mtp trening?
  Og kan jeg trene hjemme?
  Ja, det kan du! 
  Det er en veldig skadelig myte at vekttap handler om trening.
  Det som også er skadelig er innstillingen du kanskje har hatt om at det er "alt eller ingenting". Som gjorde at om du ikke fikk til en treningsøkt en dag, så er "alt ødelagt". 
  Dette skal vi lære deg at ikke stemmer. 
  Og endelig kan du kjenne på at det er helt greit at du skipper en treningsøkt.
  Og ikke minst, om ikke du får trent (om du har spesielle behov om hva du kan trene, så finner vi en løsning sammen, så du får noe bevegelse, som er veldig sunt for kroppen sin). Nå snakker jeg meg bort; JA, du får MASSE resultater ved kun å følge kostholdet og våre andre tips!
  Og om det er flere ting du ikke klarer eller kan, så finner vi en løsning sammen.
  Trening skal GI helse når det gjøres riktig og om du f.eks. har problemer med ryggen eller knærne, vil treningen vi gir DEG avhjelpe og forbedre dette.
  Og ja, du kan trene hjemme :)
  Passer det for familien og barna mine?
  100 %.
  Siden du nå lærer deg en sunn tilnærming til mat og aldri skal snakke om kalorier eller hvor mange gram av noe du skal spise, OG det er mat som forebygger og avhelper ALLE dagens livsstilssykdommer (kreft, hjerte- og karsykdom, diabetes, overvekt, fordøyelsessykdommer mm), i tillegg til å gi langvarig energi, så er det ingenting som er bedre for barna dine å spise. 
  Barna dine har like lange, om ikke lenger og mer slitsomme dager enn vi har med skole, trening, lekser og sosialt. De skal ha den maten som gjør at de presterer på sitt beste med en sunn vekt og fordøyelse, konsentrasjon og riktig energi. 
  Er det lavkarbo?
  Nei.
  Men det du kan med glede forberede deg på, er at du nå kommer til å bruke kilder til karbohydrater som gir deg helse og langvarig metthet. Som gjør at du er ferdig med søtsug, trøtthet og behov for mellommåltider.
  Og som ikke minst gir deg den vekten og helsen du ønsker deg.
  Kildene til karbohydrater som gir deg helse er blant annet bær, frukt, grønnsaker, linser, bønner, poteter (dette er også en grønnsak)!
  Passer det i en travel hverdag?
  Oh YES (her illustrert av meg som småbarnsmamma og ammemaskin!)
  Jeg tror ikke jeg kjenner noen som IKKE har en travel hverdag, så om en endring skal fungere, MÅ den fungere i en, nettopp travel hverdag. 
  Går jeg ned i vekt?
  JA! Og enda bedre; du mister FETT, ikke muskler!
  Om din kropp naturlig bør ha en mindre fettmasse enn den har vi dag, så kommer du til å gå ned i fettmasse.
  Vi fokuserer ikke på vekt, for vekten din er så mye, mye, mye mer enn fett.
  Den er f.eks over 60 % vann og vekt fra dag til dag, og fra uke til uke blir den påvirket av uendelig mange faktorer; når gikk du på do sist, har du spist noe som samler vann, har du nettopp drukket vann, osv. osv.
  Men ja, for de aller fleste innebærer endringen sammen med oss å gå ned i vekt. 
  Og siden den faglige bakgrunnen for rådene du får er den beste du får tak i i dette landet (ja, vi sa det), så oppnår du ikke bare et varig og sunt vekttap, men også et raskt.  
  Her er forresten meg før jeg ble gravid (de to nederste bildene) og noen uker etter jeg hadde født, på de to bildene øverst. Og når jeg får tilbake kroppen som den var, går jeg ikke nødvendigvis ned så mye i vekt, men jeg mister masse, og får tilbake muskelmasse.
  Hvorfor er dette annerledes, jeg har prøvd utallige ganger å gå ned i vekt!!!
  Jeg vet. Å herregud som jeg forstår deg. 
  Det er et evig kaos i løsninger og hvordan skal man bli klok på dette her?
  Jo, det blir man av det jeg gjør.
  Jeg sitter å vurderer dokumentasjonen timesvis, hver eneste uke, og har gjort det i nå 10 år.
  Og jeg vrir meg i smerte av det jeg leser i avisene; nesten daglig. 
  Et godt eksempel er illustrasjonen du ser her. Vet du hva det viser, som du bør vise til legen din neste gang han eller hun forteller deg at du bør settes på kolesterolsenkende medisiner?
  Den røde streken viser deg at du som kvinne, har minst og lavest risiko for hjerte- og karsykdom, jo høyere kolesterolet ditt er (målt opp til 7 mmol/l.) (Kilde)
  Imens du daglig leser i avisene om hvor farlig høyt kolesterol er. 
  Dette er en myte som er blitt til en sannhet i samfunnet i så høy grad at det ikke lenger settes spørsmålstegn til utsagnet eller blir bedt om dokumentasjonen. Det er farlig.
  Dette får du i #SK2019:
  Fettforbrenningstriks #1
  Her får du løsningen og svaret på hvorfor det du har gjort til nå ikke har fungert!
  Vet du at til og med WHO innrømmer at kaloritelling ikke fungerer, men at det nå er for dyrt og omstendig å endre verdens retningslinjer om å "spise mindre enn du bruker"?
  Denne gamle teorien, som er over 100 år gammel, har gjort enormt med skade, hvor vi nå, som nasjon, aldri har vært mer overvektige!
  Vi gir deg maten og verktøyene som øker fettforbrenningen din, også når du sover!
  Nå får du kjenne på egen kropp, hva det gjør med deg å gjøre det vitenskapen viser oss fungerer.
  Treningshemmelighet #1
  Vi beklager å være en festbrems, men det handler dessverre ikke om å finne den treningen som er gøy. Det handler om, om du ønsker resultater av treningen din, å gjøre det som faktisk fungerer. Og da må du vinke farvel til spinningtimer og lange løpeturer (heldigvis!), og være klar for korte, men ja, tøffe treningsøkter.
  For vi vet, at du når ser resultatene av treningen din, så er det motivasjon nok i seg selv.
  Da er da du blir stolt etter endt treningsøkt, det er da du ser resultater og at du faktisk får noe igjen for tiden du bruker på trening.
  Vektmyte #1
  Det er på tide å kaste vekta!
  Bare tenk på det, vekten din består av over 60 % vann og bare du ikke har gått på do, eller har drukket litt ekstra mye vann de siste timene, så kan du veie 2 kg mer enn i går.
  Vekten din er så mye mer enn fett og det er FETTET vi skal ha has på, på dette kurset.
  Så gled deg til å spare selvfølelsen din for å måle deg selv i vekten din, og til å se på midjen bli smalere.  
  Det handler ikke om vekt, det handler om mengde fett på kroppen, energi, helse og selvtillit! 
  Familievennlig, raskt, økonomisk, godt og mettende!
  Det er ingenting som fungerer om du skal telle kalorier, veie maten, gå på "diett", eller spise noe annet enn familien din. Det er heller ingenting som fungerer om du går sulten eller får søtsug.
  Her er mat som passer til hele familien og både barna og resten av familien pleier å ELSKE maten. 
  Selvfølgelig er dette også maten som gir optimal helse for alle, så ikke bare får DU det bedre, men en bedre helse, men det samme skjer med resten av familien din også!
  Tilpasset en travel hverdag med ingredienser fra din vanlige butikk!
  Hvem har tid til å mealpreppe, eller stå på kjøkkenet i timesvis?
  Ikke vi! Vi vet at du har andre ting å gjøre i livet ditt, så derfor vi gir deg normal mat fra din lokale butikk,  med masse løsninger på mat i en fei!
  Vi gir deg også svarene på hva du skal gjøre på jobben din, i besøk, i helgene, ja, alt livet består av! Du får nemlig ingen resultater om ikke endringene fungerer i praksis, i DITT liv.
  Bli med flere tusen andre deltagere på en helt lukket facebook gruppe!
  Tenk å bli backet opp av et helt samfunn som har samme mål som deg? Det er det du får hos oss. Her deler alle deltagerne både gode og dårlige dager og her blir ingenting malt rosa, dette er virkeligheten, med utskjeielser, skuffelser og frustrasjon, men mest av alt; glede over god mat og raske resultater!
  Her får du daglig inspirasjon og motivasjon ved å se andres mat, oppskrifter, treningsøkter,  og ikke minst; resultater!
  Hvordan mat er det?
  Hva er en typisk dag på kurset?
  Maten er rett og slett SYKT god, og enkel å lage! Det er alt i fra supper til burger, lasagne til curry - det er retter inspirert fra alle verdens kriker og kroker. De aller fleste oppskriftene lager du på under en halvtime, og da propper du kroppen din med alle de gode mikro- og makronæringstoffene som kroppen din trenger!
  En typisk dag på kurset er en frisk og god bringebærsmoothie til frokost, hjemmelagte knekkebrød med godt pålegg til lunsj og en saftig burger til middag. Du velger fritt ut i fra mange oppskrifter, og kan legge opp matdagen din akkurat som du ønsker! Hvis ikke så har vi gjort det for deg - i 4 uker!
  Passer det til meg som har allergier?
  100 %! 
  De vanligste allergier/intoleranser er mot korn og meieriprodukter og hei, vet du hva? Du skal sette pris på at kroppen din sier fra! Det som er "vanlig mat" i dagens samfunn ANER nemlig ikke kroppen din hva er. Fysiologien din har vært som den er i dag i hundretusenvis av år, og hvor lenge har den blitt utsatt for mye av maten du finner i butikkene i dag? i 50 år! 50 ÅR! Den har ikke SJANGS å henge med, den aner ikke hva dette er, og heldigvis, reagerer den. Vær glad for det. Det tvinger deg til å innta mat som gir deg helse og naturlig vekttap. Konklusjon; yes, we`ve got you!
  Vi tar hensyn til alle de vanlige allergiene; nøtter, gluten, melk/laktose og egg.
  Kan jeg spise på restaurant, spise godteri i helgene og hva med vin?
  Vi vet godt at livet skjer og at restaurant, godis og vin er en del av livet ditt. Null stress sier vi til det! Én kosedag i uken er absolutt helt lov, og da kan du spise og drikke akkurat det du måtte ønske. Det viktigste er at du tar gode valg de andre dagene i uken. Og om du skal på restaurantbesøk en fredag og skeier ut med litt godis og vin en lørdag, så er det heller ikke verdens undergang. Og vet du hva? Det finnes faktisk mye bra du kan spise på restaurant, og det har vi selvfølgelig hjulpet deg med. Noen stikkord: spørre om dressing/saus ved sidenav og velge det du føler er mest ekte mat. Biff? NAM! 
  Deilig tomatsuppe!
  Nydelig burrito bowl!
  Hamburger for hele familien!
  Hva sier våre 25 000 kunder?
  Hva er feilene du har blitt lært, som gjør at du ikke er kommet i mål?
  Feil nummer 1: å telle kalorier
  Synes du det høres rart ut at du ikke trenger å telle kalorier eller spise mindre fett? 
  Da kan vi fortelle deg at kalorimyten har ødelagt nok for deg til nå i livet, og at det er på tide å endre handlinger, for å endre resultater.

   
  Verdens største studier på kosthold, inkludert "Womens Health Initiative" som gir oss resultater fra over 50 000 kvinner, viser oss at kaloritelling ikke er løsningen. Vet du hva resultatet var? Etter 7 år hvor de hadde redusert kaloriinntak med 361 kalorier per dag, samt hadde økt treningsmengde med 10 %, hadde kvinnene gått ned 500 gram. 500 gram på 7 år!

  Hadde "spis mindre, tren mer" svadaet (ja, jeg sa det) vært riktig, hadde de gått ned 15 kilo per år. 
  Ja, per år.

  Så neste gang du hører "spis 500 kalorier mindre om dagen for å gå ned en halv kilo i uken", 
  så spør om hvilke studier de refererer til.
  De finnes nemlig ikke. 

  Vi forstår at dette kan være vanskelig å tro på, men vitenskapen støtter oss i disse påstandene.

  Studie 1: Forskere ved Cornell Universitetet delte deltakerne inn i grupper der alle skulle spise 1800 kalorier per dag. Den gruppen som spiste kalorier av høyere kvalitet (sunn, ren mat) mistet 86.5% mer kroppsfett enn de andre gruppene, selv om de spiste akkurat samme mengde kalorier (1).

  Studie 2: En lignende studie utført ved U.S. Naval Hospital viste at ved å bare bytte ut kvaliteten av maten som ble spist (ingen endring i tallet på kalorier) så mistet testpersonene dobbelt så mye fett på bare 10 dager (2) .

  Studie 3: Ved Marshall universitetet delte de også testpersonene inn i to grupper. Gruppe 1 gikk på en vanlig lavkaloridiett. Gruppe 2 fikk beskjed om at de kunne spise så mye kalorier som de ønsket, men de skulle unngå mye sukker og stivelse (3).

  Resultatet? Gruppen som hadde restriksjoner på kalorimengden la på seg 2.3 kg. Mens gruppe 2 som kunne spise så mange kalorier de ønsket (men kvaliteten på maten var bedre) mistet i gjennomsnitt 5 kg hver. 

  Overvekt ble et problem rett etter at helseaktører begynte å fortelle 
  kundene sine at alle kalorier er like. 

  Hva skjer videre om vi fortsetter å sulte oss selv? Kroppen begynner å forbrenne muskler. SÅ begynner den å forbrenne kalorier fra fett, men mindre muskelmasse betyr mindre fettforbrenning (4) (5) (6).

  Hva fører dette til? Typisk "jojo-slanking".
  Feil nummer 2: å velge (visse) vegetabilske oljer
  Vegetabilske oljer har lenge blitt anbefalt for å senke kolesterolnivået, men det å erstatte mettet animalsk fett med omega-6 flerumettede vegetabilske oljer (rapsolje, margarin osv.), er faktisk linket til en forhøyet dødelighet blant pasienter med hjertesykdom (1).

  For i dag vet vi at kolesterol fungerer på en mye mer komplisert måte enn å kunne beregne risikoen for hjerte- og karsykdom kun ut i fra LDL/HDL/totalkolesterol, som er årsaken til at studier viserat selv om kolesterol påvirkes av maten vi spiser, så er ikke høyere kolesterol ensbetydende med høyere dødelighet/sykdomsforekomst. 

  Summa summarium: mettet fett påvirker kolesterolet og myten er at økt totalkolesterol 
  gir økt risiko for hjerte- og karsykdom, og dermed blir mettet fett synderen. 
  Men sannheten er at totalkolesterol IKKE påvirker risikoen for hjertesykdom, 
  og da kan en heller ikke konkludere med at mettet fett er farlig. 

  Selv om mettet fett påvirker kolesterolet, så er det ingen direkte sammenheng 
  mellom økt inntak av mettet fett og økt risiko for hjerte- og karsykdom. 

  Så hva bør du tenke på når du vurderer disse studiene?
  Jo, hva gjør inntaket med faktisk dødelighet, ikke hva det gjør 
  med mellomfaktorer som kolesterol. 
  Og når de f.eks viser på NRK at inntak av mettet fett (kokosolje) økte totalkolesterolet til en kvinne, fra f.eks 4 til 4.6, så er spørsmålet, hva refereres det til når det uttales at dette øker risiko for nettopp hjerte -og karsykdom?

  Ja. Lykke til med å finne den studien NRK. Den finnes nemlig ikke.
  Bare for å holde oss innenfor norges grenser; en studie fra NTNU på 52 000 kvinner og menn viste at kvinner med "høyest kolesterol" (7 mm/l) hadde 28 % mindre risiko for slag og hjerteinfarkt, sammenlignet med kvinnene med lavere kolesterol (2).

  En metaanalyse fra 2010 så på 21 ulike studier med 347,747 mennesker og de fant absolutt ingen sammenheng mellom inntak av mettet fett og risikoen for hjertesykdom (3). En annen metaanalyse fra 2014 så på 76 studier (både observasjonsstudier og kontrollerte studier) med 643,226 deltakere og fant heller ingen sammenheng mellom mettet fett og hjertesykdom (4)

  En review publisert i 2011, som så på data fra mange randomiserte kontrollerte studier viser at det å redusere inntaket av mettet fett har ingen effekt på dødelighet generelt eller dødelighet etter hjertesykdom (5).

  Vegetabilske oljer/fett som rapsolje, solsikkeolje, margarin og maisolje inneholder (for) mye Omega-6 fettsyrer som kan forårsake betennelser i kroppen, og viser høyere risiko for hjertesykdommer (6) (7) (8) (9) (10) (11) (12). 

  Dette gjelder ikke alle typer planteoljer, som kokosolje og kaldpresset ekstra virgin olivenolje, disse inneholder lite Omega 6 og er veldig sunne. Kjøp kaldpresset olivenolje om du skal bruke det, da det betyr at den ikke har vært gjennom varmebehandling, den er mindre prosessert og dermed nærmere sin naturlige form.
  Feil nummer 3: å velge fullkorn
  En av de største feilene i verden hva gjelder ernæringsråd, er nettopp rådene om å spise fullkorn.
  Fullkorn er til og med i "matpyramiden" (ikke la meg starte å snakke om den), fra 1992. 

  Først la meg avklare én ting; fiberet i fullkorn ER sunt, 
  og hvetekimen (det innerst i kornet) inneholder masse gode mikronæringsstoffer. 
  Det er resten av kornet du ikke vil ha i deg, dette er stivelse, og der planten lagrer energi.
  Denne energien gjør at når du spiser en skive med fullkornsbrød, så påvirker det
   blodsukkeret ditt, NESTEN like mye som når du spiser en Snickersbar
   (som du kan se i skjemaet til høyre). 
  Ja, det er sant.

  Hvete (også fullkorn) er forbundet med en rekke risikoer for hjerte- og karsykdommer (1) 
  og randomiserte kontrollstudier har til og med funnet en sammenheng 
  mellom hvete og ulike typer hjernesykdommer (2) (3) (4).

  Sannheten er at fullkorn øker risiko for overvekt (5) ,
  hjerte- og karsykdom  (6) og kreft (7).

  Feil nummer 4: å velge light produkter
  Er det ikke utrolig med hvilken selvtillit det ytres at "aspartam IKKE er helseskadelig"?
  Og la meg gi deg en utfordring; neste gang noen uttaler dette, 
  så spør de hva de referer til, hvor de har påstanden sin fra. 
  Jo, det skal jeg fortelle deg. 

  Det har blitt en "sannhet" at aspartam/kunstig søtning ikke er helseskadelig fordi EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet) ga ut en rapport for noen år siden om at dette var trygt. Så da bare nikker vi og godtar dette (her må vi skjerpe oss), uten å stille spørsmålstegn.

  Det er dette vi i OnlineLifeChange IKKE gjør. 
  For vi trenger å ha vitenskapen på plass for å gi deg de beste rådene.
  Så vi sjekker opp i hvilke studier EFSA brukte i denne rapporten.
  Og det er en interessant reise. 
  For hva fant vi?

  Studiene EFSA brukte er nesten alle 20, 30 og 40 år gamle, hvor kun noen få "bare" er 10 år gamle, og de har heller ikke tatt med de studiene som faktisk viser risikofylte helsekonsekvenser.
  Nemlig de store studiene som viser oss at inntak av aspartam og kunstig søtning øker risiko for blant annet overvekt, diabetes og hjerte- og karsykdom (1)(2)

  Selv om industrien påstår det motsatte så viser 30 år med forskning at kunstig søtning øker appetitten, craving på karbohydrater og det kan føre til en rekke metabolske funksjonsforstyrrelser som fremmer fettlagring og vektøkning. Blant annet viste en studie som fulgte nesten 79 000 kvinner mellom 50 og 69 over ett år, at økt bruk av kunstig søtning førte til økt vekt, og brukerne hadde signifikant større sjanse for vektøkning sammenlignet med de som ikke brukte det, uavhengig av begynnervekt (3).

  Et systematisk review og metaanalyse av flere randomiserte kontrollerte studier og prospektive kohortstudier viser at personer som bruker kunstig søtningsmiddel ikke går ned i vekt, men at de i mange tilfeller faktisk øker både vekt og BMI (4). 
  Feil nummer 5: å spise mindre salt
  Er det slik at jo mindre salt du spiser, jo bedre er det? Nei, absolutt ikke. Kroppen trenger salt, og det er ikke bra å verken spise for lite eller for mye salt.

  Studier viser at det kan være skadelig å få for lite natrium, det kan føre til blant annet insulinresistens, høyere kolesterol og økt dødelighet hos mennesker med diabetes 2 (1) (2) (3).

  En studie fra 2011 med nesten 30 000 deltakere (4) viser at for lite salt kan øke sannsynligheten for slag, hjerteinfarkt og død. En annen studie fra 2011 med 3700 deltakere bekrefter dette, ikke bare var lavere inntak av salt assosiert med høyere dødelighet av hjerte- og karsykdommer, men en kunne heller ikke se at økt saltinntak økte sjansen for høyt blodtrykk (5).

  Selv om høyt blodtrykk pga. høyt saltinntak ofte har fått skylden for hjertesykdom, så ser en faktisk at for lite salt er assosiert med høyere dødelighet etter hjertesykdom. En av grunnene til dette er at kroppen selv vil skylle ut mye av saltet den ikke trenger, slik at det er veldig lite ekstra salt som faktisk blir absorbert dersom du får i deg for mye. Kroppen klarer derimot ikke å produsere mer salt dersom den har for lite. Salt er også et mineral som kan skylles ut av kroppen veldig lett, og bare det å drikke et par ekstra kopper kaffe kan faktisk gjøre at du mister mye vann og salt.

  Det som er viktig å få med er at vanlig bordsalt (prosessert salt) og naturlig salt (bergsalt/havsalt) ikke er det samme. Om du ønsker å unngå alle tilsetningstoffene, antiklumpemiddel, bleikeprosesser, samt at blant annet enzymer er fjernet i prosessert salt, og likevel få tilskudd av mange gode mineraler, så gå for det naturlige valget. I tillegg smaker naturlig salt mye bedre. Vi liker veldig godt rosa himalayasalt og havsalt.

  Så, hvor mye salt burde du spise?
  Vi sier ikke at du skal helle salt på maten din, og at det er sunt å spise 
  ubegrensede mengder salt, tvert imot! Du skal ikke ha for mye salt, eller for lite salt.

  Hvor mye du burde få i deg varierer etter kjønn, alder, fysisk aktivitet og generell helse, 
  men mellom 1,5 til 3,5 teskjeer per dag er passe. Om du er ung, mann eller høy/kraftig kvinne, ganske aktiv og svetter mye kan du spise nærmere 3,5 og omvendt mot 1,5. 
  Dette gjelder friske mennesker som ikke har for høyt blodtrykk (4).

  Vi anbefaler et daglig inntak av natrium på mellom 3000 and 7000 milligram, dette er 
  mengden som er mest optimal for å unngå sykdom. Den mengden vi anbefaler kan ikke 
  øke risikoen for hjerte- og karsykdommer, men alt over og under kan.

  Det som er så fint når du spiser ren, ikke-prosessert mat er at du kan tilsette salt selv, og dermed vet mengden og kvaliteten. Smak på maten og lytt til hva kroppen vil ha, om den vil ha salt, så trenger den salt.
  OnlineLifeChange AS © 2019.
  All Rights Reserved
  Org nr: 913 918 444          E-post: kontakt@onlinelifechange.com
  Dronnning Eufemias gate 16, 0191 Oslo